Velg hva du vil registrere
Du kan selv sette sammen hvilke parametere du ønsker å registrere og følge i appen. For eksempel hvis du har fire ulike typer epilepsianfall, så kan du raskt få et overblikk over hvor, når og hvor ofte anfallene kommer, samt hvordan de påvirker deg. Eller om du lider av migreneanfall og registrerer disse, samt hvor og når du tar medisinene dine, herunder også bivirkninger, så ser du ganske raskt en sammenheng mellom medisinene og hvordan du reagere på dem. Jo mere data du innhenter om deg selv, desto bedre grunnlag får du for å se på sammenhengen mellom livet som leves, sykdommen og behandlingen som gis.
Tar bilder og video
– Appen har også en funksjon for å ta bilder eller video. Det fant vi veldig nyttig, sier Kamilla. – Du kan ta bilder og video av brukeren om du skal vise noe til de som følger opp brukeren, eller ta bilder av for eksempel epikriser og prøveresultater. Dette er spesielt nyttig om du er tilknyttet flere behandlingssteder hvor deres egne systemer ikke snakker sammen. Du kan også legge inn dine kontaktpersoner om du trenger det. Dette er en enkel oversikt, men er til god hjelp om man har mange å holde styr på.
Bedre muligheter for hjemmeoppfølging
– I starten gikk det tregt med utviklingen av appen, men i mars 2019 stod vi med en versjon som vi kunne bruke til Victor Elliot, forteller Mads. På den tiden hadde familien fått beskjed om at Victor Elliot ikke hadde lenge igjen. Kamilla tok bilde hver kveld av døgnklokken og sendte til Victor Elliots lege, og ga henne status på hvordan anfallssituasjonen var, for å få vite om de måtte øke medisindosen.
– På den måten fikk vi muligheten til å ha de siste månedene hjemme. Hvis vi ikke hadde hatt døgnklokken som et felles kommunikasjonsmiddel, så hadde vi oftere måttet være på sykehuset, eller kanskje til og med vært innlagt i flere omganger i denne perioden, sier Kamilla. Victor Elliot døde i april 2019, bare noen uker før han skulle fylt fire år.