Oppstarten på godkjent utdanning er planlagt til 2020, under forutsetning av godkjenning i studieutvalget i juni 2019. Studiet skal søkes etablert som et tverrfaglig deltidsstudium på 15 studiepoeng.
Pilot fra 2019
For å utvikle en praksisnær utdanning i tråd med samfunnets behov inngår en pilot for å teste og videreutvikle innholdet i studiet. Piloten starter med studenter allerede fra januar 2019, der både studenter fra vernepleie og sykepleie deltar sammen med ansatte fra praksisfeltet.
Målgruppen for studiet er fagpersonell som arbeider med behandling, pleie, veiledning og opplæring i tjenester der utfordringer knyttet til epilepsi inngår som deler av arbeidsområdet.
Studiet starter opp 29. januar på OsloMet, Pilestredet.
Ønsker du å delta? Meld din interesse til og gi en kort begrunnelse for hvorfor du vil delta til studieleder på Fakultet for helsefag: khoium@oslomet.no
- Som deltaker i piloten forplikter du deg til å delta på inntil 80% av samlingene og å gjennomføre arbeidskrav i henhold til gitte kriterier.
Studiets innhold og oppbygging
1. semester: Epilepsi og helseveiledning - Å leve med epilepsi.
2. semester: Kunnskapsbasert innovasjons- og forbedringsarbeid på egen arbeidsplass. Videre vil krav til dokumentasjon (datainnsamling) og presentasjon, stå sentralt.
Studiet tilbys på deltid, og undervisningen fordeles over to semester. Det er valgfritt om man vil gå videre til en fordypningsoppgave i semester 2. Studiets arbeids- og undervisningsformer består av nettbasert samarbeid og undervisning. Epilepsi og Helseveiledning er et digitalt læreverk som nå ligger åpent tilgjengelig gjennom Bokskapet. Du må registrere deg når du åpner lenken:
- 29. januar på OsloMet, Pilestredet
- 7. og 8. mars: Spesialsykehuset for epilepsi, SSE, Sandvika
- 26. mars på OsloMet, Pilestredet
Orientering om Kunnskapsbasert endrings- og forbedringsarbeid
- 28. mai: orientering for dem som vil gå videre til 2. semester