Epilepsiforbundets ferske styreleder, Bente Nordahl Langsø, synes det er motiverende å kunne være med på å påvirke rettigheter og gi muligheter til mennesker med epilepsi. Det er da viktig å gjøre epilepsi synlig i samfunnet. – Jeg ønsker å avmystifisere epilepsi og vise at mennesker med epilepsi er mye mer enn diagnosen, sier hun.

Ny forbundsleder

01.08.2017

Bente Nordahl Langsø er ny forbundsleder i Epilepsiforbundet.

Mange av våre medlemmer kjenner Bente fra tidligere. Hun har vært med i styret i fem år, de siste tre årene som 1. nestleder. Nå overtar hun lederplassen etter Tom Wilhelm Larsen, som går av på grunn av ny arbeidsplass i utlandet.

– Hva er din motivasjon for styrejobben?

– Det er motiverende å kunne være med på å påvirke og gjøre epilepsi synlig i samfunnet. Jeg er opptatt av å avmystifisere epilepsi og vise at mennesker med epilepsi er mye mer enn diagnosen.

«En vanskelig unge»
Bente har flere hjertesaker.

– Jeg er opptatt av å få folk ut i arbeid og aktivitet, og å få folk selv til å se muligheter, ikke bare utfordringer. Med arbeid mener jeg selvfølgelig også utdanning.

Bente har selv epilepsi, men har studert eller jobbet hele livet. Dette til tross for at 50-åringen opplevde utfordringer i forbindelse med skole og utdanning. Hun ble aldri utredet som liten, og ble isteden oppfattet som «en litt vanskelig unge». Siden 2005 har hun jobbet som rådgiver på NAV Tiltak Oslo.

– Jobben har tilrettelagt for meg slik at jeg kan jobbe hjemme når det er nødvendig, forteller hun.

Bente er også foreldrekontakt på Spesialsykehuset for epilepsi (SSE). Gjennom likepersonsarbeidet håper hun at hun kan være til motivasjon for andre og få dem til å se at man kan leve normalt selv om man har en aktiv epilepsi.

Ville gitt familien mer informasjon
En annen av hjertesakene til Bente er pårørende.

– Jeg har selv barn som er pårørende, og jeg har holdt foredrag om dette, blant annet på kurs arrangert av Epilepsiforbundet. Det er viktig å gi informasjon og involvere de pårørende, men jeg er opptatt av at det ikke er barna som skal ta vare på de voksne. Epilepsiforbundet har en viktig oppgave i informasjon og rådgivning.

Leder for hundeklubb
– Hva slags ledererfaring har du?

– Jeg har vært leder av Norsk Pyreneerhundklubb. Klubben fulgte opp oppdrettere og utviklingen av rasen. Jeg har også vært styremedlem i fylkeslaget for fagforeningen i flere år, og er medlem i arbeidsmiljøutvalget i NAV Oslo. I forbindelse med det mangeårige «ledervervet» hjemme, har jeg blitt vant til konstruktive tilbakemeldinger.

Som leder prøver Bente å være samlende.
– Vi har et veldig godt fungerende styre hvor alle ønsker å bidra. Jeg ønsker å videreføre det gode samarbeidet som er i styret. Jeg vil også takke min forgjenger, Tom Wilhelm, for innsatsen, og ønske ham lykke til i USA.

Vil prioritere interessepolitisk arbeid og digital utvikling
– Hva blir Epilepsiforbundets viktigste oppgaver det neste året?

– Forbundsstyret skal videreføre jobben med Arbeids- og strategiprogrammet som ble vedtatt på landsmøtet i 2016. Det interessepolitiske arbeidet er kjempeviktig, og Henrik (generalsekretær i Epilepsiforbundet, red.anm.) har fått til veldig mye, som retningslinjen for epilepsi og hjernehelsestrategien. Han får synliggjort oss overfor politikerne. Det er en av hans virkelig sterke sider. Mye av det vi opplever i hverdagen er politisk styrt, så derfor er det viktig å kunne være med å påvirke det.

Å utvikle forbundet digitalt blir også en viktig oppgave det neste året, ifølge Bente.

– Dette er kjempeviktig for å få flere medlemmer. Utviklingen av de nye nettsidene er godt i gang, og det lages mange nye informasjonsfilmer til YouTube. Vi må gjøre organisasjonen mer synlig, og det store engasjementet ute i lokalforeningene må synliggjøres enda bedre, sier hun.

Bente bruker mye tid med de to hundene sine. – Å trene hund er en stor del av livet mitt. Jeg har instruktørutdannelse fra Forsvarets hundeskole, og begge hundene har vært trent og godkjent som ettersøkshunder for skadet vilt. Det er morsomt og kjempespennende! Nå holder jeg på å trene opp den ene hunden til å søke etter savnede personer, forteller hun.
Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Klikk på linken for å lese vår personverneklæring

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS