Handicus tilrettelegger turer i norsk natur for funksjonshemmede.

Lokallagene skaffer støtte til aktiviteter med ExtraExpress

29.05.2018

Arrangementer for barn og unge er i høy prioritet.

Gjennom å søke midler hos Extra express har Norsk Epilepsiforbunds lokallag fått støtte til syv prosjekter. Lokallagene som har fått støtte er Agder, Hedmark og Oppland, Trøndelag og Romerike. Totalt er støtten på over 100.000 kroner.

– Så flott å se at flere av våre lokalforeninger får uttelling av ordningen som skal stimulere til lokal aktivitet og frivillighet, sier generalsekretær Henrik Peersen om støtten fra Extra express. 

Naturopplevelser for barnefamilier

Åsmund Wangensteen er et relativt nytt medlem i lokallagsstyret i Agder. Med friskt pågangsmot søkte han støtte til sitt initiativ «Opplevelsestur for barn med epilepsi». Åsmund har et barn med epilepsi selv, og ønsker å oppfordre folk til å være ute i skog og mark og ikke bare i byen. Han ønsker å gi deltakerne mestringsfølelse gjennom natur – og aktivitetsopplevelser, som kan være vanskelige for folk å få til i det daglige.

– Jeg har fått et tilbud via «Handicus», som er et firma som lager tilrettelagte arrangementer for mennesker med forskjellige funksjonsnedsettelser. Vi skal på en tur til «Bringsvær leirskole» med aktiviteter som fisking, turer i skog og mark, kanopadling, luftgeværskyting samt mange andre friluftslivopplevelser, sier Åsmund.

Det var da Extra express bestemte seg for å støtte initiativet at det ble avgjort at arrangementet skulle ta sted.

– Med hjelp av støtten fra Extra Express, slipper vi å tømme lokalkassa på en slik tur, og vi unngår en så høy egenandel at noen blir forhindret i å delta på grunn av kostnadene.

Leirskolen ligger meget idyllisk til, forteller Åsmund, ca. 40 minutter nord for Kristiansand. Leirskolen er tilpasset rullestol og andre bevegelseshemninger, med bl.a. ramper og brygger for å gjøre naturopplevelsene enkle, selv med motoriske utfordringer.

– Når det gjelder selve søkanden vil jeg rådgi til å forklare hvorfor Extra stiftelsen skal støtte og hva dette kan bety for deltakerne. Man må være nøye med å fylle ut søknaden grundig. Det tok 2-3 timer, men når man tenker at 30 barn får komme seg ut på tur er det verdt hvert minutt. 

En deltaker i full aktivitet i klatreparken Høyt og lavt i Lillestrøm.

29.05.2018

Underholdning for ungdommen

På Romerike satses det mye på å få ungdommer inn i organisasjonen, og veien å gå er gjennom å utvide aktivitetstilbudet.

– Nå har vi noen få ungdommer som er aktive. Vi ønsker å få flere på banen og skape en sosial arena for kunnskapsdeling for ungdom, sier leder Ørjan Baardsen.

Det gjør lokalforeningen med kinotur, klatring i klatreparken «Høyt og Lavt» samt bowling.

Baardsen har erfart at det er vanskelig å dele kunnskap mellom ungdom og voksne.

– Man trenger folk på ens egen alder som har samme livssituasjon, det kan være både pårørende eller noen som har epilepsi selv. Når vi først har hilst har vi pleid å ha suksess med ungdommen. Det er en terskel for mange å møte opp første gang, men når de først kommer tenker vi det er enklere å møte «Trude på 22» enn «Ørjan 37».

Andre lokallag som har fått støtte er Hedmark og Oppland. I regi av styremedlem Lieke Van Zwienen har de fått støtte til arrangementene «Mestring av eget liv – leve et aktivt liv» og «Ung og Epiaktiv».

Anne Lise Wengstad i Tønderlag lokallag har fått støtte til «Fagettermiddag» på Steinkjer.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Klikk på linken for å lese vår personverneklæring

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS