Kanopadling var en av de mange aktivitetene på Epilepsiforbundets familieleir.

En leir der ingenting er rart

22.08.2019

Epilepsiforbundets årlige familieleir er over for denne gang.
– Det var helt fantastisk! sier leirsjef Siw Enersen, som blant annet opplevde gledestårer hos deltagerne og en raftingtur som gjorde inntrykk.

Årets familieleir fant sted på Voss Vandrerhjem i Hordaland 5.-10. august. Tolv familier fra hele landet og ti ledere fant veien dit. For Siw, som til daglig er kontor- og regnskapskonsulent i Epilepsiforbundets administrasjon, var dette den ellevte leiren hun var ansvarlig for.
– I år var vi spente, siden det var fem nye familier som skulle være med, forteller hun. – Men det ble en veldig dynamisk og fin gruppe.

– Det er så gøy å se hvor fort barna finner andre barn, også barn som kanskje ikke gjør det ellers i hverdagen, forteller Siw. – Vi hadde vært der en time, og en mor sitter og gråter av glede fordi hennes unge er ute og leker med andre barn, og det pleide ikke barnet å gjøre.

Masse aktiviteter
Én grunn til at leiren i år ble så bra, mener Siw var at deltagerne var så jevne i alder. De fleste barna var mellom 10 og 16 år, noe som gjorde at lederne kunne tilpasse aktivitetene til barnas alder. Og leiren bød på mange aktiviteter for både store og små: klatring, rebus, rafting, kanopadling, kanonball, bading, musikk og dans, brettspill, quiz for både barn og voksne, og overnatting i lavvo bare for barn og ledere – noe som ga de voksne en frikveld.

 

Det blir også tid til litt kos mellom alle aktivitetene.

Mindre ubehagelig med anfall
Ifølge Siw er denne leiren den eneste ferien enkelte familier har samlet som familie, fordi de ikke orker å reise på annen ferie og bli sett på som «rare» på grunn av anfall i tide og utide. På denne leiren kan foreldrene også få litt avlastning av ledere de føler seg trygge på.

– Etter hvert blir de fleste veldig trygge, og skjønner at ingenting er rart på denne leiren, forteller Siw. – Mange opplever det også som mindre ubehagelig å få anfall. På leiren ser de at det skjer med andre også, og skjønner at det gjelder ikke bare dem selv. Noen deltagere har godt av å se andre ha anfall, for de vet ikke selv hvordan det ser ut. Så får de se anfall på leir, og skjønner at det er jo ikke så farlig.

 

Ingen bursdag blir glemt selv om man er på leir.

Avskjedstårer
Et av høydepunktene for Siw i år, var raftingturen.
– Jeg var så heldig å få være med en båt med to av dem som kanskje hadde mest utfordringer i hverdagen, og jeg fikk se den enorme gleden de hadde av den turen. Når jeg ser den ekte gleden hos mennesker som kanskje ikke får oppleve så mye i hverdagen, da blir jeg rørt. Og når deltagere, både barn og foreldre, står og gråter når de skal reise hjem, og ønsker å få være med neste år, da vet man at de har hatt det fint, sier Siw fornøyd.

På leir kan lunsjpausen rett som det er benyttes til massasje.

Nye venner
– De som vurderer å melde seg på neste år, hva kan de forvente?
– De kan glede seg til aktiviteter der både store og små får utfolde seg. Nesten alle aktivitetene legger vi opp til at både barn og voksne kan få gjøre. Deltagerne får møte andre i samme livssituasjon, og kan få nye venner som vil vare livet ut. Vi ser at flere deltagere som møtes på leir, holder kontakten og drar på besøk til hverandre.

Man kan støte på mange morsomme utfordringer på Epilepsiforbundets familieleir, som for eksempel her i Twister.

Epilepsiforbundets familieleir er for familier der minst ett av barna har epilepsi. Barna kan være i alderen 0-18 år. Tid og sted for neste års familieleir blir annonsert på nettsiden vår og i EpilepsiNytt. Så følg med!

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Klikk på linken for å lese vår personverneklæring

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS