I år markerer vi den internasjonale epilepsidagen ved å invitere alle til et åpent møte på Ullevål sykehus. Her får du blant annet høre forskningssjefen ved SSE, Morten Lossius, fortelle om hva som foregår i epilepsiforskningen generelt. Overlege ved SSE Kristin Alfstad skal fortelle om en ny metode for anfallsregistrering, og lege og forsker Marte Roa Syvertsen fra Drammen sykehus vil fortelle om hvordan pasientene deres i tre år har styrt oppfølgingen selv, og dermed spart både reise- og besøkstid hos legen, samt ressurser hos sykehuset.

Den internasjonale epilepsidagen 2023

07.02.2023

Mandag 13. februar er det den internasjonale epilepsidagen, og vi vil markere dagen med å ha stand og et åpent fagmøte på Ullevål sykehus. Arrangementet er et samarbeid mellom oss, Ullevål sykehus og Spesialsykehuset for epilepsi (SSE). 

Den internasjonale epilepsidagen markeres hvert år i mer enn 120 land, og skal skape økt bevissthet knyttet til epilepsi. I år er vårt tema for dagen: En anfallsfri fremtid – er det mulig?

Åpen stand på Ullevål sykehus
Vi har åpen stand i vestibylen/kantina ved Barnesenteret på Ullevål sykehus (bygg 9) fra kl. 12.00 – 17.00.
Her kan du komme innom for en prat og spørre om det du måtte lure på om det å leve med epilepsi. Du kan se våre YouTube-filmer, og få et innblikk i hvordan epilepsianfall kan oppleves ved å prøve våre VR-briller. Du får også anledning til å se kunstverk laget av elever ved sykehusskolen.

Åpent møte om siste nytt på forskningsfronten
På kvelden inviterer vi alle til et åpent møte i kantina tilknyttet vestibylen, der du får høre flere dyktige fagpersoner/forskere fortelle om hva de jobber med for tiden. Overlege ved Ullevål sykehus Anette Ramm-Pettersen vil fortelle generelt om hva epilepsi er. Forskningssjefen ved SSE, Morten Lossius, skal fortelle om hva som foregår i epilepsiforskningen generelt. Overlege ved SSE Kristin Alfstad skal fortelle om en ny metode for anfallsregistrering, hvor epilepsianfall kan registreres av en elektrode operert under huden og en opptaker som festes på klærne. Og lege og forsker Marte Roa Syvertsen fra Drammen sykehus skal fortelle om hvordan pasientene deres i tre år har styrt oppfølgingen selv, og dermed spart både reise- og besøkstid hos legen, samt ressurser hos sykehuset. 

Innleggene blir filmet, slik at de som ikke kan være fysisk til stede, kan se det på vår Facebookside i etterkant.

Program for åpent møte:
17:30 Velkommen – Hvor var vi? Hvor skal vi? v/ arrangementskomiteen
17:40 Hva er epilepsi? v/ Anette Ramm-Pettersen
17:55 Epilepsiforskningen v/ Morten Lossius
18:15 Nye metoder for anfallsregistrering v/ Kristin Alfstad
18:35 Pause
18:45 Brukerstyrt epilepsioppfølging v/ Marte Roa Syvertsen
19:05 «Vi sitter ikke og venter på neste anfall» v/ likepersoner fra Epilepsiforbundet
19:20 Hvordan kan Lærings- og mestringssenteret bistå? v/ Anita Sjøstrøm
19:30 Hvordan når vi visjonene våre? v/ generalsekretær i Epilepsiforbundet Sissel Haavaag

Med forbehold om endringer i programmet.

Velkommen!

 

Hjelp oss å spre kunnskap

Vi vil dekke kunnskapsbehovet rundt epilepsi ved å gi god og riktig informasjon til de som trenger det.
Meld deg inn i Epilepsiforbundet og støtt det viktige arbeidet.

Bli medlem

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Klikk på linken for å lese vår personverneklæring

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS